torstai 4. syyskuuta 2014

Hot stone massage

Heippa Lukiat! 
Tulin kaksi viikkoa sitten kipeäksi näin heti koulun alussa. Luulin että olisi vain pieni flunssa mutta kun kävin lääkärissä hakemassa sairas todistusta, olinkin yhtäkkiä ensiavussa korkeitten tulehdusarvojen takia. Olin viikon kotona sairastamassa kehkoputken tulehdusta, mutta nytten on olo onneksi paljon parempi! 

Olin huolissani että jäisin paljon jälkeen oman alan tunneista, opiskelemme tällähetkellä kuumakivihierontaa joka on aivan ihana hoito. Kun tulin kouluun niin opin loput kaavasta tosi nopeesti. Turhaan siis huolissani olin :)

Huomenna olen menossa Turkkiin poikaystäväni kanssa viikoksi, en oikeen tiedosta asiaa millään tavalla vielä mutta ehkä huomenna alkaa jännittää ja lentopelko iskee päälle. Eli seuraavassa blogi julkasussani pistän kuvia matkastani ja kerron kuulumisia, mutta nytten aattelin  lyhyesti kertoa kuumakivi hieronnasta. 

Elikkä kuumakivihieronta kuuluu spa hoitoihin missä käytetään hieronnassa kuumia laava kiviä. Kivet tekevät niin ihanan lämpimän olon hieronnan aikana että siihen hoitopetiin nukahtaa heti :)
Kuumakivihieronnassa asetellaan kiviä selän alle, vatsalle, käsiin, varpaan väliin ja otsalle. Hieronta tehdään myös kuumilla kivillä. Moni miettii eikö ne kivet polta mutta selän alla ja vatsalla kivien ja ihon välissä on pyyheharso ja kivet millä hierotaan annetaan hetken jäähtyä ennenkuin niillä kosketaan asiakkaan ihoa , joten palovammoija ei tule. Kivet lämmitetään isossa "kattilassa" eli oikealla nimellä saunassa 52-57 asteeksi, joten vesi missä kivet ovat on todella kuuma. Mutta siihen me tekiätkin totumme :)

Minulla ei nytten ole omia kuvia kuumakivihieronnasta mutta tulen ottamaan kyllä, ja kertomaan taas vähän lisää :)1 kommentti:

  1. Oli kiinnostavaa lukea kuumakivihieronnasta kosmetologin näkökulmasta!

    VastaaPoista